Driven till vansinne.

Vad har jag gjort? Det var inte meningen att det skulle bli så mycket. Jag sår alltid lite extra ifall det inte gror. Men det gjorde det. Nu står jag med de små liven och skolar om. 


Att små tunna påsar kan svälla och ge så mycket. Varje vår är det samma visa. Fast i år har jag nog slagit rekord. I min enfald tänkte jag att om jag har två växthus, kanske jag kan få plats för en liten kaffehörna. Men snart är det så trångt så inte ens katten får plats. Jag har bommat igen kattluckan till växthuset för att Assasin (katten) inte ska klampa omkring i grönskan. Man kan tro att katter inte kan klampa, men det kan han.

Den stora vaxklockan Kirengeshoma palmata 'Kiwi blue' har en väldig växtkraft. Det är en enkel växt som inte har stora begär.Tomatplantorna tuffar på. I år blir det bara körsbärstomater: 'Chocolate cherry', 'Moneymaker' och 'Heartbreaker'.  Jag har en förkärlek för små tomater, och det har barnen också.För första året har jag sått rosa indiankrasse. Tropaeolum Majus 'Cherry'. Lång ifrån alla frön grodde, men tillräckligt många gjorde det för att jag skall kunna njuta av dem.Men det var fröer som inte grodde alls. Grenkulla 'Criss-Cross' kom det inte upp något av. Märkligt. Den har jag sått i flera år och aldrig haft problem med. Men det är väl det som är tjusningen med att så och odla. Man vet aldrig riktigt vad som kommer att hända.


Paradisblomstern har bråttom. Detta är en höjdare att ha i trädgården. Den är rätt enkel att ta sticklingar från, och den blommar konstant. Cleome 'Senorita Rosalita' är en sterilplanta, så den strävar inte efter fröbildning, utan den blommar bara på.Och det är fler blommor som får kickar av att komma ut i växthuset. Den här ljuvliga pelargonen har de mest magiska små blommor. Har jag inte glasögonen på mig ser jag dem knappt.Lavendeln är ju inte direkt färgglad så här års. Men jag har planterat blå hyacinter bland lavendeln, så nu finns det det färg tillsammans med den ljuvligaste doft. Ett riktigt potpurri.En annan källa till doft är Chockladblomman Cosmos Chocamocha. Jag sätter ut den på friland i stora sjok, och den blommar ända tills frosten kommer. Chockladblomman är väldigt tacksam att ta som snitt och den är tjusig tillsammans med dahlior.
Sist, men inte minst, en vers från Olle Ljungströms 'Solens strålar'.

Solens strålar värmer upp jorden
Väcker dom som sover till liv
Vaknar utan en enda elak tanke
Och vill bara väl


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar