Det kliar i fingrarna.

Att ha vilodagar är nog något av det tråkigaste jag vet. Jag kallar dem för blädderdagar, dagar då man skall sitta i lugn och ro och bläddra i de där böckerna man går och tänker på, men aldrig läser. Att hitta lösningar på problem eller att ta vara på saker som jag redan har är däremot något jag ständigt går igång på.


Eftersom jag arbetar med silversmide är steget inte så långt till att svetsa. Behov föder lösningar.  Dessa blomsterstaket fungerar utmärkt när man har stökiga valpar som inte lärt sig vad man får och inte får vara i trädgården.


Växtstöden finns presenterade under en egen rubrik här på bloggen också.Till slut blev det tid att bygga en riktig kompost. Gammalt golvvirke från vinden på huset kom till heders igen.Allt behöver ju inte byggas från grunden. En uttjänt stol tjänar väl som stöd till den fina pionen 'Miss Mary'.Har gått på kermaikkurs ett tag nu. Och det blir bara saker gjorda till trädgården.Mitt lilla lukthus jag gjort av gamla fönster har fått ett tak av taklökar.


Jag uppfinner inte hjulet igen, men det var roligt att bygga den här stegen för en bråkdel av vad den kostat att köpa. Idag är äppelplockarstegen målad ferrariröd och är verkligen extremt funktionell jämfört med en vanlig stege.Jag var några år på ett plåtslageri, och fick då möjligheten att arbeta med rostfritt stål.  Slanghållaren håller lätt 50 meter slang.Dessa små trädgårdsbord kallar jag Konvoj. Hade spillvirke kvar av teak. Bockat stålrör och ett par hjul, så var de klara.Det fanns gamla bord med stenskivor på i trädgården . Det finns inget bäst före datum på stenen, men träet var murket och höll på att rasa. Så jag gjorde identiska kopior i ek. Och jag är stolt över att det inte finns varken spik eller skruv i bordet.Golvet i växthuset har jag gjort och lagt. Ville pigga upp det homogena tegelgolvet med någon rörelse. Vi hade en massa gamla tegelpannor liggande, dessa sågade jag i strimmlor på 6 cm. Sedan gjöt jag ner dem i stenar om 50x12 cm. De är inte froståliga eftersom det lätt kryper ner vatten i skarvarna. Men i växthuset klarar de sig trots kylan.


En gammal chiffonjé från loppis har jag tapetserat med en rökskadad upplaga av Svensk Flora. Nu skall man vara väldigt noga med att lacka i många lager om man skall ställa den i ett fuktigt utrymme. Att jag inte gjorde det syns med önskvärd tydlighet. Men det var första försöket och man lär sig.Att gjuta i betong är kul. Men det är ännu roligare att jobba med bladguld eller slagmetall. Jag gillar kombinationen guld och betong. Tror inte fåglarna bryr sig om flärden, men det är vacker med de reflexer som bildas i solljuset.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar