Så här var det när jag började.

Att börja renovera en så här stor trädgård som amatör kräver nog ett mått av vansinne eller övertro. Eller är man en ohejdad romantiker. Jag tror att jag genomgått alla stadier. Det enda jag med stor säkerhet visste, var vart jag ville komma med trädgården. Den skulle få tillbaks sin vigör och mångfald.


Ett litet axplock av vad jag hade att ta mig an.


Romantisk engelsk trädgårdsruin? Tyvärr bestod den av alltför stora delar björnbärssnår för vara riktig bekväm.Med en kraftig sekatör och P1 klarar man mycket.Vildvin är verkligen en överlevare, trots tuff behandling finns den kvar hos oss.Idag har här blivit det vi kallar skrytrabatten. det som förr kallades för paradrabatt.Vi såg vad som fanns, och det var verkligen vackert. Idag kan man knappt identifiera var den här bilden är tagen. Här finns nu växthus och upphöjda växtbäddar och en damm. Ligusterhäcken har befriats från alla inkräktare av fläder m fl.Kapellplatsen, som den nu kallas, var ett hett tillhåll för kaniner.Kapellplatsen som en gång bestått av buxbomsparterr.


Mitt i allt detta fanns massor av vackra snödroppar.Stenkullen var extremt svårforcerad eftersom jag inte ville förstöra stenarbetet.Det har gått åt åtskilliga ton med naturgrus för att återställa grusgångarna.
Jag grävde upp alla funkior och gjorde om rondellen. Idag har vi ett kraftfullt bestånd av funkior och påskliljor här.5 kommentarer:

 1. Jösses! Var ju på mitt första besök i somras... vad du jobbat!! Otroligt att kunna reda ut och få till det du skapat med detta som start. Mäkta imponerad.

  SvaraRadera
 2. Fantastiskt! Karnagården vore en dröm att få uppleva.

  SvaraRadera
 3. Elisiv Andersson12 oktober 2015 19:34

  Jisses vilket jobb! Fantastiska bilder på blommor mm! Skulle jättegärna komma och titta!

  SvaraRadera
 4. Hittade just din blogg och blev både gripen och imponerad. När vi flyttade till vår gård såg det ut likadant. Vi har också försökt återställa trädgården, som är betydligt mindre. Samtidigt har vi renoverat husen. Inget av projekten är helt färdigt än.
  Läste om dig att du fick andra kickar tidigare, men att det är trädgården som ger dem nu. På sätt och vis är det väl samma kickar fast i annan form. Fem tusen lökar!!! Det måste vara helt fantastiskt på våren! Här planteras lökarna i krukor numera. Sorkarna har ätit upp det mesta vi satte i trädgården.
  Hoppas kunna passa någon visning nån gång, för det vore roligt att se detta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kul att du hittade min blogg! Ja, det är ett hårt jobb att renovera och få ihop allt, men det är underbart när man får ihop det. Önskar jag fotat och dokumenterat mer under renoveringen, men då ville jag inte ha det på bild. Nu ångrar jag mig. Sorkar har jag också problem med, har ett ständigt krig med dom och provar allt som kan stoppa dem. De minimerar mina lökar också men jag är verkligen förtjust i vårlökar och sätter mängder varje höst. Du är hjärtligt välkommen till våren. Jag har lite visningar då och då!

   Radera